Stompwijkseweg 9b Zoeterwoude

Risico's Hoverboard:

Ze zijn ontzettend populair hoverboards. Een hoverboard lijkt veel op een skateboard, met het grote verschil dat er motortje in zit. Maar hoe zit het eigenlijk als u of uw kind schade veroorzaakt met een hoverboard?

Wettelijke aansprakelijkheid voor motorrijtuigen (WAM) niet van toepassing

Met een hoverboard mag u niet op de openbare weg en zelfs niet op de stoep rijden. Toch ziet u jongeren er steeds vaker op rijden. Een hoverboard is een motorrijtuig, maar niet goedgekeurd –zoals een auto wel is– omdat het rijtuig geen stuur heeft. Om deze reden mag u er niet mee op de openbare weg rijden, maar alleen binnenhuis of op privéterrein. Daarom is het niet mogelijk om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten voor een hoverboard.

Kan ik schade verhalen op mijn aansprakelijkheids- verzekering?

De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen (AVP en AVB) vergoeden schade veroorzaakt met een hoverboard niet, omdat het aansprakelijkheidsrisico voor schade door motorrijtuigen is uitgesloten op dit soort verzekeringen. Toch maken veel aansprakelijkheidsverzekeringen een uitzondering voor motorrijtuigen in de categorie (kinder)speelgoed. Voorwaarde is dat de maximale snelheid van een speelgoedmotorrijtuig niet hoger is dan 5, 10 of 16 km/u. De hoverboards kunnen echter vaak veel harder (12-20 km/u). Dit betekent dat u als bestuurder van een hoverboard geen beroep kunt doen op uw aansprakelijkheidsverzekering bij schade.

Schade en diefstal zijn niet verzekerd!

Veel hoverboards kosten tussen de 300 en 800 euro. Helaas is er voor dit dure speeltje geen cascoverzekering te sluiten. Een hoverboard valt niet onder de inboedelverzekering (omdat het een motorrijtuig is), en daarom biedt deze verzekering geen dekking bij bijvoorbeeld schade aan het hoverboard door brand of diefstal. Maar hoe groot is dit risico?

Er zijn gevallen bekend van brandschade ontstaan door kortsluiting bij het opladen van de accu. Wanneer er brand ontstaat door een dergelijke kortsluiting, bent u niet verzekerd voor de schade aan het hoverboard. De inboedelverzekering vergoedt wel schade aan uw inboedel. Ook het risico op diefstal is aanzienlijk, omdat een hoverboard populair is, gemakkelijk mee te nemen en lastig te identificeren.

Kijk ook eens op onze facebook pagina!

  Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terwoude, administratie, verzekeren, aangifte, inkomstenbelasting, reisverzekering verzekeringen, schuur, wil, marion, cwth schuur, zoeterwoude, administratie, verzekeren, aangifte, inkomstenbelasting, reisverzekering verzekeringen, schuur, wil, marion, cwth schuur, zoeterwoude, administratie, verzekeren, aangifte, inkomstenbelasting, reisverzekering verzekeringen, schuur, wil, marion, cwth schuur, zoeterwoude, administratie, verzekeren, aangifte, inkomstenbelasting, reisverzekering, bromfiets, bromfiets, bromfiets, snorfiets, snorfiets, snorfiets